Satu Mare situat in nord-vestul României, străbătut de vechiul râu Someş şi locuit din timpuri imemoriabile de geto-daci, a fost leagănul culturii şi civilizaţiei româneşti.

 
  Satu Mare, Romania

°C
Umiditate : %
Vant : km/h
  Curs valutar
Joi, 13 Decembrie 2018

1 USD = 0.7646 RON
1 EUR = 4.6605 RON
Catalog Firme Satu Mare     
    cauta   
HomeStiriAnunturiSportPoliticaFirmeRestauranteEvenimenteMondenHoteluri, PensiuniMagazinePozeHartaInfo UtileBLOG
Stiri SportiveFotbalPescuit Sportiv
Portal Satmarean - Stiri si Informatii Utile pe www.Tv1Samtel.ro - optimizare si promovare web www.claus.ro  !

Octavian Bellu şi-a prezentat raportul de activitate pentru anii 2007 şi 2008

Joi, 18 Decembrie 2008   sursa : www.tv1satumare.ro

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport ANS , Octavian Bellu, a declarat, miercuri, că, printre realizările mandatului său, se numără asigurarea finanţării federaţiilor, păstrarea şi definirea patrimoniului ANS şi realizarea unui parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu COSR.

"Important pentru mine a fost ca federaţiile să nu ducă lipsă de nimic şi acesta cred că este punctul nodal pentru ca sportul de performanţă să fie vizibil ajutat în continuare. Cred cu tărie că având la bază această nouă organizare a sportului românesc, pe baza colaborării între instituţiile statului şi un fond special stabilit pentru sport, lucrurile vor funcţiona. Eu am propus chiar un forum naţional, pentru realizarea unui Pact Naţional pentru sport şi, după părerea mea, o astfel de structură ar fi funcţională, iar banii pentru sport ar fi mai bine definiţi pentru fiecare instituţie şi ar fi mult mai mulţi. Suma investită în sport este impresionantă. Încă nu a reuşit nimeni să rezolve această enigmă. Cred totuşi că se putea face mai mult. Din păcate nu reuşim să scăpăm de acest traseu al hârtiilor şi nu reuşim să clarificăm odată care sunt relaţiile exacte", a spus Bellu, într-o conferinţă de presă.

Conducătorul ANS a afirmat că altă importantă realizare din timpul mandatului său este încheierea parteneriatului cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi cu Comitetul Olimpic Sportiv Român. "Una dintre realizări este parteneriatul între ANS şi COSR şi Ministerul Educaţiei şi Certetării. Acesta are la bază un protocol care reprezintă un model. Sper ca protocolul să fie semnat de toate instituţiile care au responsabilităţi în sport. Sper să ne unim cu toţii şi să reuşim să purtăm un dialog în privinţă proiectelor noastre, care vor putea fi susţinute de Ministerul Tineretului şi Sportului, pe care toţi l-am aşteptat. Noul minister va asigura cadrul pentru o astfel de colaborare", a precizat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Octavian Bellu a adăugat că instituţia pe care o conduce a reuşit să-şi definească în mare parte patrimoniul: "O altă problemă rezolvată din punctul de vedere al ANS-ului este acest registru al bazelor sportive. ANS-ul are clar în momentul de faţă patrimoniul pe care trebuie să-l administreze. Din păcate, există multe probleme în ceea ce priveşte aspectele juridice. Am constatat că multe dintre acestea fie nu sunt intabulate, fie n-au un regim juridic foarte precizat. Vreau să le mulţumesc celor care au colaborat în acest proiect, în special primăriilor cu care am colaborat foarte bine. Şi aici fac un apel la toate instituţiile statului, ministere, administraţii locale, toate cele care au în administrare baze sportive să facă un inventar pentru a avea imaginea clară a ceea ce avem în momentul de faţă. Avem şi litigii numeroase care se vor reglementa cât de curând".

Octavian Bellu s-a declarat încântat de faptul că ANS nu a pierdut niciuna dintre bazele sportive existente. "În ideea unei restructurări a modului de administrare a bazelor sportive, la câteva federaţii am reuşit să transferăm în administrare bazele proprii. Şi aici sunt păreri pro şi contra, pentru că sunt federaţii care au preluat şi au reuşit să rentabilizeze bazele sportive, dar sunt şi alte federaţii care nu vor să le ia pentru că nu văd perspectiva rentabilizării acelor baze. Sunt sporturi care nu pot rentabiliza nicicum aceste baze. Ca o concluzie la acest capitol al bazelor sportive, ANS-ul nu a pierdut nicio bază, nu a aprobat nicio Hotărâre de Guvern pentru schimbarea destinaţiei unei baze sportive", a adăugat Bellu.

Din punct de vedere financiar, preşedintele ANS a anunţat că a încercat să-i motiveze şi mai mult pe cei implicaţi în sport. "Normele financiare au fost revăzute şi s-au reglementat anumite aspecte, cu intenţia ca cei implicaţi în activitatea sportivă să aibă motivaţia să rămână acolo. Chiar ne-am dus către antrenorii care au descoperit marii campioni şi care au un procent motivant, de 20 la sută din premierea sportivului la o competiţie de mare anvergură. Şi mai mult decât atât, s-au reglementat aspectele legate de închirieri, de modul de administrare a hotelurilor pe care le avem în patrimoniu.Un efort deosebit l-am făcut pentru ca din banii puţini alocaţi pentru infrastructură să realizăm câteva obiective importante. Unele dintre ele le putem trece la capitolul reabilitare s-au modernizare, dar am reuşit să facem şi câteva baze noi. Acestea fac parte dintr-un proiect mai amplu, pe termen mediu şi lung, care va trebui continuat şi în anii ce vor veni", a declarat Bellu.

Preşedintele ANS a precizat că nu îşi asumă rezultatele de la Olimpiadă şi nici de la campionatele mondiale, acestea fiind responsabilitatea exclusivă a federaţiilor. "Vreau să precizez că rezultatele de la Olimpiadă sau de la campionatele mondiale, că sunt bune, că sunt rele, nu mi le asum, pentru că ele sunt atributul sută la sută al federaţiilor şi ele ar trebui să-şi facă bilanţul şi să vadă cum au gestionat bugetul şi ce perspective există pentru a primi finanţarea necesară. Din punctul meu de vedere nu au existat federaţii olimpice şi neolimpice. Eu le privesc cu aceeaşi atenţie pe toate, indiferent de răspândirea lor în ţară sau de impactul lor asupra publicului din România. Nu am avut niciun fel de reţinere să apreciez activitatea celor din activitatea nevăzătorilor, sau a celor care se ocupă de hipoacuzici, nu mai spun de Federaţia Sportului pentru Toţi".

Octavian Bellu, şi-a prezentat, miercuri, raportul de activitate pentru anii 2007 şi 2008, în care a ocupat funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Sursa: Mediafax

 Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza
Adauga parere
Autor :

Comentariu ( max. 1000 caractere ) :
caractere ramase.
(Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului)


Introduceti codul din imagine :  Pareri (14)
Autor : hiACUw341
e.l Posted on For one thing unless they\'re pbshleiud you mean writers\'.Only you can decide when, as it needs to fit round you and your members\' schedules. http://jjaylc.com [url=http://jpddcmjv.com]jpddcmjv[/url] [link=http://sdwqzvn.com]sdwqzvn[/link]
(15-11-2015,07:51)
Autor : PNiKjvMLW0CJ
Dragi concetăţeni şi dragă Gică,Aş vrea să fac o rafricicete: een dreapta sus la blogu meu puteţi vedea platforma mea program la Preşedinţie nu, een steenga cum greşit şi eronat am scris. Trăiască Rome2nia şi noi veseli een ea!
(15-11-2015,00:55)
Autor : PopspC6nXz
Dragi concetăţeni şi dragă Gică,Aş vrea să fac o retraficice: een dreapta sus la blogu meu puteţi vedea platforma mea program la Preşedinţie nu, een steenga cum greşit şi eronat am scris. Trăiască Rome2nia şi noi veseli een ea! http://xwpnrgvderv.com [url=http://kujgkxsixe.com]kujgkxsixe[/url] [link=http://mbmqqpuvgrx.com]mbmqqpuvgrx[/link]
(13-11-2015,10:57)
Autor : Mb5VV7E9Jxl
Asta trebuia sa ii fi artaat lui Lucian. Da\' mai din timp. hi, hi.mi-au placut si mie mult desenele astea.Meeţele sunt tare bune la casa omului,Florin, Circula un mit ca pot destrama energiile negative. Ca te binedispun.Eu stiu ca ma inveselesc instant cand le vad si nu ma mai satur sa ma joc cu ele. Singura treaba e ca nu imi vine sa tin pisica la bloc. Daca as sta la casa, si-gur as avea vreo 5 prin preajma.
(11-11-2015,12:04)
Autor : u9MMwOpgny
Asta trebuia sa ii fi artaat lui Lucian. Da\' mai din timp. hi, hi.mi-au placut si mie mult desenele astea.Meeţele sunt tare bune la casa omului,Florin, Circula un mit ca pot destrama energiile negative. Ca te binedispun.Eu stiu ca ma inveselesc instant cand le vad si nu ma mai satur sa ma joc cu ele. Singura treaba e ca nu imi vine sa tin pisica la bloc. Daca as sta la casa, si-gur as avea vreo 5 prin preajma.
(10-11-2015,17:38)
Autor : DOJTGdpveqhQtcKGYy
wbYSvR , [url=http://mlbvrwhnmwmr.com/]mlbvrwhnmwmr[/url], [link=http://oyhwywmyqeji.com/]oyhwywmyqeji[/link], http://rgevejuvshnj.com/
(19-10-2012,09:54)
Autor : LzNjNXIci
tVLsuF ntqwjjpmmdso
(16-10-2012,01:34)
Autor : MQjMfhty
pznMCm , [url=http://eskkwdyiyrru.com/]eskkwdyiyrru[/url], [link=http://tvpmgaacfhio.com/]tvpmgaacfhio[/link], http://prybuetajaln.com/
(15-10-2012,14:24)
Autor : yxmUJVRs
H72ysY hfzodxllnssy
(14-10-2012,16:25)
Autor : IuUgoYfrsgoqYHGCP
Am fost cu familia in augsut 2011, am fost atentionati ca in zona sunt doi pui de ursi, sa nu lasammancarea afara. Ne.am cazat la cort prima noapte.....manele la maxim, cocalari de weekend care isi ineaca nefericirea din familie cu bere si Guta. A doua noapte, am vazut ca nu e de gluma cu ursii, am petrecut.o in masina. Dimineata....am plecat. Nu sunt conditii de cazare, baietii aia iau bani de taxe. ...pentru ce? La fel de bine puteam sa pun cortul langa asa zisul camping, acelasi tratament cu ursi il aveam! Pe viitor o sacaut cazare pe la Balvanyos.
(14-10-2012,00:51)
Autor : HDCjxrsWv
cIMBHo kasmyzacavrn
(27-05-2011,21:07)
Autor : mlyvulPrVqksUMWfZ
BFXz0Q , [url=http://yubvzrjcmvce.com/]yubvzrjcmvce[/url], [link=http://entctlwekchh.com/]entctlwekchh[/link], http://utcoeytgoata.com/
(23-05-2011,21:13)
Autor : PMqGdTEpgUSvWe
o6h8nJ vzjdukxktfjk
(23-05-2011,14:15)
Autor : pkLlCeYhF
Didn’t know the forum rules allowed such blriliant posts.
(22-05-2011,19:21)
Vizite : 4740
 
Stiri Sportive

Petr Cech a fost operat şi va absenta zece săptămâni
Vineri, 09 Mai 2014
Portarul echipei Chelsea Londra, Petr Cech, a fost operat după ce şi-a dislocat umărul în partida cu Atletico Madrid, din manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, şi va f ...
Reghecampf: A fost un campionat pe care l-am câştigat într-un stil de mari campioni. Ce spun jucătorii
Vineri, 09 Mai 2014
Tehnicianul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat joi seară, după victoria din meciul cu Universitatea Cluj, scor 1-0, care le-a adus steliştilor titlul în Liga I, c ...
Rio Ferdinand nu intenţionează să se retragă din activitate
Vineri, 09 Mai 2014
Fundaşul formaţiei Manchester United, Rio Ferdinand, a declarat, joi, că nu intenţionează să se retragă la finalul sezonului. Englezul în vârstă de 35 de ani, ...
Florin Marin a demisionat de la Astra Giurgiu
Joi, 08 Mai 2014
Tehnicianul Florin Marin a demisionat, miercuri seară, din funcţia de antrenor principal al echipei Astra Giurgiu, după victoria din meciul cu formaţia Săgeata Tehnicianul Flo ...
Rezultate din Liga I şi clasamentul competiţiei
Joi, 08 Mai 2014
Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi şi miercuri, în etapa a XXXI-a a Ligii I, programul celorlalte meciuri şi clasamentul competiţiei:Marţi Concordia Ch ...
România a coborât o poziţie, până pe locul 32 în clasamentul FIFA
Joi, 08 Mai 2014
Echipa naţională a României a coborât o poziţie şi se află pe locul 32, cu 756 de puncte, în clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicităţii joi.Adversarele României ...
Joachim Low îşi doreşte o finală Germania - Italia la Cupa Mondială
Miercuri, 07 Mai 2014
Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, a declarat, într-un interviu care va apărea joi în publicaţia Stern, că îşi doreşte să joace împotriva reprezentativei Ital ...
Nani, Manchester United, şi-a dat acordul pentru un transfer la Juventus
Miercuri, 07 Mai 2014
Mijlocaşul portughez al echipei Manchester United, Nani, şi-ar fi dat acordul pentru un transfer la campioana Italiei, Juventus Torino, a anunţat, marţi, cotidianul piemontez Tutto ...
Tribunalul Bucureşti a admis alţi doi intervenienţi în dosarul validării conducerii FRF, Corvinul şi Poli Timişoara
Miercuri, 07 Mai 2014
Tribunalul Bucureşti a admis, marţi, încă două cereri de intervenţie în solicitarea FRF de validare a noii sale conduceri, SC Politehnica Timişoara SA, patronată d ...
Rezultate din Liga I şi clasamentul competiţiei
Marti, 06 Mai 2014
Rezultate înregistrate în partidele disputate, vineri, sâmbătă, duminică şi luni, în etapa a XXX-a a Ligii I şi clasamentul competiţiei: Vineri Săgeata N ...
Victor Hănescu a urcat 13 poziţii în clasmanetul ATP, până pe locul 80
Marti, 06 Mai 2014
Tenismenul Victor Hănescu, care a atins săptămâna trecută faza semifinalelor Portugal Open, a urcat 13 poziţii în clasamentul ATP, până pe locul 80, cu 646 de puncte, ...
Brendan Rodgers: Manchester City este campioană
Marti, 06 Mai 2014
Managerul echipei Liverpool, Brendan Rodgers, a declarat, luni seară, după ce formaţia sa a terminat la egalitate, scor 3-3, meciul cu Crystal Palace, în care a condus cu 3-0 în minut ...
ETO Gyor, prima finalistă a Ligii Campionilor la handbal feminin
Luni, 05 Mai 2014
Deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor la handbal feminin, formaţia ungară ETO Gyor, s-a calificat, sâmbătă, în finală, după ce a dispus de formaţia da ...
Toţi românii rămaşi pe tablourile principale de simplu la Madrid vor evolua luni
Luni, 05 Mai 2014
Marius Copil, Irina-Camelia Begu şi Simona Halep, ultimii jucători români rămaşi în competiţie pe tablourile principale de simplu ale turneului de tenis de la Madrid, vor in ...
România a câştigat turneul Alba Regia Volleyball la volei masculin
Luni, 05 Mai 2014
Echipa naţionala de volei masculin a României a câştigat turneul Alba Regia Volleyball din Ungaria, cu trei victorii, obţinute partidele cu reprezentativele ţării gazdă ...
Hănescu s-a calificat în sferturile de finală ale Portugal Open
Vineri, 02 Mai 2014
Tenismenul Victor Hănescu, locul 93 ATP, l-a învins, joi, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3, pe spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 60 ATP, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turn ...
LIGA EUROPA: FC Sevilla a fost învinsă de FC Valencia, scor 3-1, dar s-a calificat în finală
Vineri, 02 Mai 2014
Echipa spaniolă FC Sevilla s-a calificat în finala Ligii Europa, deşi a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1 (2-0), formaţia spaniolă FC Valencia, în manş ...
LIGA EUROPA: Benfica Lisabona a remizat cu Juventus Torino, scor 0-0, şi s-a calificat în finala competiţiei
Vineri, 02 Mai 2014
Echipa portugheză Benfica Lisabona s-a calificat în finala Ligii Europa, după ce a terminat la egalitate, joi, în deplasare, scor 0-0, cu formaţia italiană Juventus Torino, în m ...
Horia Colibăşanu a escaladat vârful Shisha Pangma, 8.024 de metri
Joi, 01 Mai 2014
Alpinistul român Horia Colibăşanu şi slovacul Peter Hamor au escaladat vârful Shisha Pangma, aflat la o altitudine de 8.024 de metri, aceasta fiind prima etapă a expediţiei ...
20 de ani de la moartea lui Ayrton Senna: Cum a schimbat decesul său siguranţa piloţilor în Formula 1
Joi, 01 Mai 2014
Lumea sportului evocă în aceste zile tragica dispariţie a unuia dintre cei mai mari campioni, pilotul brazilian Ayrton Senna, şi cea a cvasidebutantului Roland Ratzenberger, survenite ...


Cele mai

Ultimele


SATU MAREStiriSportPoliticaFirmeRestauranteEvenimenteMondenHoteluri, PensiuniMagazinePozeHartaInfo UtileBLOG
Anunturi Satu Mare, Servicii de Gazduire Web si Inregistrare Domenii prin Claus Web srl, Satu Mare, 440080, Corvinilor, 5/D8, tel/fax: +40.261768580 | Sitemap